Return to Acasa

Scurt istoric

SCURT ISTORIC

Scurt istoric al şcolii  

 

 

Poplaca este o comună frumoasă din judeţul Sibiu, cu aproximativ 1800 de locuitori, situată la o distanţă de aproximativ 11 km de municipiul Sibiu. Se ajunge uşor, pe un drum care merge pe lângă Pădurea Dumbrava care arată minunat în orice anotimp, o adevărată „Dumbrava minunată”.

 

“Cel ce deschide o şcoală, închide o temniţă!” – V. Hugo

Poplăcenii au înţeles acest lucru şi, de-a lungul timpului, au făcut eforturi deosebite pentru a pune la dispoziţia copiilor lor spaţii în care aceştia să-şi însuşească tainele învăţăturii.

 

Primul local al școlii din Poplaca, casa de la nr. 342, cumpărată de Primăria Comunei în anu 1806 cu 350 de forinți

 

 

Al doilea edificiu al școlii, dat în folosință în 1838, ridicat tot din contribuția satului.

Școala devine din ce în ce mai neîncăpătoare, prin creșterea numărului de copii.

 

 

În anul 1905, tot din contribuţia comunităţii  se construieşte un nou local şcolar, clădirea de la la nr.749 str. Principală, fiind folosită şi în zilele noastre, după ce, în anul 1968 s-a construit un adaos de încă 4 săli de clasă, o bibliotecă, o cancelarie şi o sală de sport. Clădirea a fost complet modernizată între anii 2006-2012.

 

 

În anul 1937 a fost nevoie de încă un local de școală, care s-a construit din bugetul local, pe aceeași stradă cu ”școala mare”, la nr. 376 (”școala mică”).

 

 

Şcoala Gimnazială Poplaca este o şcoală deschisă tuturor copiilor de pe raza comunei Poplaca, doritori să înveţe în condiţiile excepţionale pe care le oferă unitatea noastră: educaţie de calitate, spaţii noi, moderne, dotate la standardele impuse de un învăţământ modern. 

Şcoala Gimnazială Poplaca este structurată astfel:

  • Grădiniţa cu program normal
  • Ciclul primar (Clasa pregătitoare şi clasele I-IV)
  • Ciclul gimnazial

Preșcolarii / elevii şcolii învaţă în cele două corpuri de clădire: 

  • Corp A (Şcoala mare) – reabilitat şi modernizat complet între anii 2006 – 2012
  • Corp B (Şcoala nouă) – construit prin extinderea, etajarea, modernizarea vechii clădiri (Şcoala mică) prin proiectul derulat prin Banca Europeană de Investiţii, finalizat în anul 2012.
Școala mică înainte de 2011… școala nouă după 2011…

Cele două clădiri au fost reabilitate şi modernizate prin derularea unor proiecte în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Banca Europeană de Investiţii şi cu contribuţia substantială a Primăriei comunei Poplaca

Director, prof. Maria Ionaș