Return to Activitati

Activitati extrascolare

            Sărbătoarea inimilor noastre: 1 Decembrie – Marea Unire

 

Zi de sărbătoare a fost în toată școala noastră cu ocazia zilei de 1 Decembrie… Au răsunat vocile învățăceilor, de la cei mai mici preșcolari, la cei mai mari elevi ai școlii, pe acordurile cântecelor patriotice atât de îndrăgite de români, s-au recitat versuri tematice, s-au expus lucrările plastice realizate cu măiestrie și sensibilitate artistică, s-au jucat dansuri populare din mai toate regiunile țării…

Dar, mai cu seamă, ne-am cinstit înaintașii patrioți, învățând din cuvintele marelui nostru Mihai Eminescu că „Patriotismul nu este numai iubirea pământului care te-a născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară.”

 

La mulți ani, România!

La mulți ani, români!


 

Octombrie – Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare

 

,,Oricine va avea cheia de aur, care deschide ușa tăcută a bibliotecilor, va găsi în ele încurajare și mângâiere, odihnă și fericire.”                     John Lubbock

Octombrie este Luna Internațională a Bibliotecilor Școlare, o sărbătoare dedicată bibliotecii și iubitorilor de carte. Pe tot parcursul lunii octombrie, elevii Școlii Gimnaziale Poplaca au participat la activități dedicate bibliotecii școlare: animații lectură, ateliere de creație, expoziții și lectură în aer liber.

Felicitări tuturor celor care s-au implicat activ în desfășurarea activităților!

,,Iubiți cartea, îngrijiți-o și citiți cât mai mult.”

                                       G.F. Morozov


Învățăm să reciclăm, natura să o salvăm!

Astăzi, ciclul primar al școlii noastre a primit vizita prietenilor de la A.D.I. – ECO Sibiu.

Scopul acestei vizite este informarea și conștientizarea elevilor asupra necesității colectării selective și a reciclării deșeurilor.

Activitatea a fost apreciată și îndrăgită de către copii, mai ales prezența mascotelor i-a încântat nespus de mult.

Mulțumim, A.D.I. ECO Sibiu!

 


Colaborare între

      ȘCOALA GIMNAZIALĂ POPLACA și S.C. CONTINENTAL AUTOMOTIVE SYSTEM S.R.L

            Joi, 12.05.2022, elevii clasei a VIII-a au participat la o activitate specifică de management al carierei, având ca scop îmbunătățirea performanțelor școlare și orientarea școlară spre sistemul de învățământ dual. Sub coordonarea doamnei director prof. STROE MONICA și a doamnei prof. PLEȘA LILIANA, elevii au învățat despre sistmul de învățământ dual și despre oferta de formare a S.C. Continental Automotive System S.R.L.


Educatia Outdoor

Educația outdoor ( Educația în aer liber) este considerată a fi una dintre cele mai complexe și motivaționale forme de învățare nonformală. Activitatea de astăzi a clasei I, desfășurată într-un decor de vis, a adus multă bucurie și încântare copiilor. Aceștia au aflat denumirile unor plante spontane de câmpie, au învățat să recunoască după frunze câțiva arbuști de la liziera pădurii, au recunoscut, după sunetele emise, cântecul cucului, dar și al altor păsări, au observat și comparat formele de relief deal și câmpie. A fost și joc, și mișcare, și multă voie bună.

Feedback: ” Doamna, nu putem să facem toate orele aici?”


Matematica Outdoor

„Matematica aplicată…la firul ierbii”

Clasa a VI-a, sub îndrumarea doamnei profesor, Teodora Veștimean, a desfășurat ora de matematică abordând activități de tip outdoor, îndemnați de timpul frumos de afară.

Ce frumoasă poate fi, astfel, matematica!


Maraton

CĂUTĂM VOLUNTARI!


Dragi poplăceni, prieteni, copii, părinți, bunici, haideți să dăm dovadă de solidaritate și spirit civic, încă o dată, și să ne alăturăm, cu mic, cu mare, marelui eveniment, Maratonul Internațional Sibiu, care se va desfășura în data de 4 iunie 2022, și să-i susținem pe competitori prin activități de voluntariat.
Persoanele cu vârsta de peste 14 ani se pot înscrie ca voluntar pe site-ul oficial al evenimentului, atașat în descriere.
Conducerea școlii, împreună cu toate cadrele didactice implicate, vă așteaptă cu drag să le fiți alături!
Înscrierea ca voluntar se poate face aici:
https://squad.ro/home
Informații suplimentare:
https://maratonsibiu.ro/


Clasa a III-a

Săptămâna Sănătății Emoționale

Clasa a III-a, profesor Teodora Tănase, a dedicat Ziua Verde-Ziua Prieteniei, în prima parte a zilei, activităților în aer liber.

În a doua parte, elevii și-au demonstrat talentul culinar printr-o savuroasă salată de fructe.

Organizați pe echipe, muncind armonios împreună, copiii au pus în valoare prietenia, buna înțelegere, autoorganizarea, toleranța, respectul reciproc și răbdarea.


Clasa I

Săptămâna Sănătății Emoționale a debutat la clasa I, prof. Simona Ioniță, Școala Gimnazială Poplaca, cu Ziua Verde – Ziua Prieteniei.

Și câtă bucurie și veselie a fost!

Am vizionat un filmuleț tematic, descoperind însușirile bunului prieten,” Bursucul”, am citit povestea „Copacul prieteniei” ca, apoi, să realizăm propriul copac, pe frunzele căruia am scris numele prietenului nostru și calitățile lui. Tot în această parte a activității, am desenat chipul prietenului și ce i-am oferi în dar.

Am extras din săculeț câte un bilețel și, astfel, s-au format perechi, oferindu-ne reciproc un măr, un corn și o îmbrățișare. Mărul, pentru sănătate, cornul, pentru bunătate, iar îmbrățișarea pentru inima noastră.

Finalul primei activități s-a lăsat cu dansul prieteniei.

Cea de-a doua activitate, realizată cu ajutorul părinților, a fost dedicată prietenului nostru necuvântător.

La activitățile noastre a participat și doamna director, Monica Stroe, care s-a bucurat alături de noi de această zi minunată.


Vizita stomatolog

Sănătatea copiilor noștri contează!

Școala Gimnazială Poplaca a avut oaspeți deosebiți de la Organizația Studenților Dentiști Sibiu, care le-au împărtășit elevilor aspecte ale unei îngrijiri dentare corecte.

Mulțumim pentru această oportunitate!


 

Oferta scolara

Astăzi, școala noastră a primit vizita reprezentantului ODU Romania Manufacturing SRL. Scopul acestei întâlniri a fost de a se realiza un parteneriat între instituțiile noastre în vederea promovării învățământului dual în rândul elevilor clasei a VIII-a.

S-au desfășurat activități de dezbatere a ofertei de formare ODU în cadrul Colegiului Tehnic Independența Sibiu, de informare a părinților; s-au împărțit elevilor materiale promoționale.

Școala Gimnazială Poplaca este întotdeauna deschisă unor astfel de inițiative și activități privind viitorul elevilor săi.